VrijwilligersIk ben Jan Nauta, oprichter en tuinbaas van ‘de Luie Tuinman’ en verzorg de 25 tuinen en tuintjes, de kwekerij en de vermeerdering van planten. Elke dag leer ik bij van de dingen die ik zie in onze tuinen en op kwekerijen en andere tuinen. Ook de bezoekers komen met ideeën en een andere kijk op tuinieren. Ik wil in 2022 graag samenwerken met vrijwilligers. Om de tuinen verder te perfectioneren en te onderhouden. En omdat het belangrijk is kennis te delen. Een soort van “ zelflerende tuin-groep”. Aandachtspunten kunnen zijn: plantennamen, verzorging, licht en schaduw, tuinthema’s, vermeerdering, éénjarigen en nog veel meer. Omdat niet iedereen gelijk is zijn er twee opties:


De “losse” vrijwilliger,

Hij of zij bepaalt zelf wanneer hij of zij komt en overlegt met de tuinbaas wat te doen. De begeleiding is beperkt tot het geven van instructies en beantwoorden van tuin-vragen. Koffie, thee, gebak en een lunch zijn gratis en we geven een reiskosten vergoeding en een jaarkaart voor de tuin voor de vrijwilliger en een extra jaarkaart.


Vrijwilligers in een tuinteam.

Hij of zij werkt in groepsverband met maximaal 4-5 personen. Op een vaste dag in de week. We beginnen om 8:30 met koffie en bespreken de werkzaamheden en de toestand van de tuinen.  Dan gaan we als groep de tuin in onder leiding van de tuinbaas. Om 11:00 koffie of thee met gebak en besprekingen, daarna weer de tuin in en om 13:00 lunch en meer tuinvragen en kennisuitwisseling. De onvermoeibaren kunnen ’s middags nog doorwerken in de tuinen. De consumpties zijn gratis, reiskosten worden vergoed en elke vrijwilliger ontvangt 2 jaarkaarten.


Excursies.

Ik ga graag op pad met onze vrijwilligers naar andere tuinen en kwekerijen. De Hessenhof in Ede, Appeltern, Er zijn veel reisdoelen.

De Floriade wordt in 2022 in Almere gehouden en is een mooi reisdoel.

We reizen in een busje met maximaal 8 personen. Dat is comfortabel, voordelig  en gezellig.


Belangstelling?  Stuur een email naar: deluietuinman@gmail.com

of bel of whatsapp me op: 0642091362


Jan Nauta